Saopštenje

Pozdravljamo najavu kandidovanja Ponoša ispred liste SSP, NS i DS. Lista DJB-Suverenisti će imati svog kandidata.

DJB-Suverenisti su pozdravili načelan dogovor stranaka bivše vlasti SSP, NS i DS o zajedničkoj listi za predstojeće izbore i pozdravljamo najavu njihovog zajedničkog kandidata Zdravka Ponoša. Pozdravljamo i činjenicu da su očigledno shvatili koliko je katastrofalna bila greška pasivnog bojkota, iako to još uvek niko nije spreman javno da prizna.

DJB-Suverenisti će imati svog kandidata na predsedničkim izborima. Strategiju za predsedničke izbore smo objavili u aprilu ove godine. Dominantni izbori najavljeni za sledeću godinu će biti vanredni parlamentarni izbori. Zadatak svih opozicionih lista je da izvedu što više svojih glasača na izbore i da ti njihovi glasači glasaju i na predsedničkim izborima. Zajednički cilj nam je da dođemo do drugog kruga. Ukoliko to uspemo, Aleksandar Vučić će izgubiti te izbore. Predsednički izbori su borba za izlaznost i za drugi krug. Sve ostalo je politikanstvo i pokušaj nametanja svojih kandidata i borba unutar opozicije za prevlast, kao što je to svojevremeno bilo sa kandidaturom Saše Jankovića.

Da bi došlo do promene vlasti, jedna lista i jedan kandidat nije dobra strategija. Smena vlasti u Crnoj Gori nam je to jasno pokazala. Biračko telo u Srbiji je raznoliko. Ideja da će se birači ujediniti oko borbe protiv Vučića i zaboraviti na suštinske programske i političke razlike je velika zabluda i potcenjivanje birača.

Za uspeh na izborima, posebno izborima u Beogradu, neophodna je saradnja svih relevantnih opozicionih lista. Ta saradnja se sastoji u međusobnom nenapadanju, gde se svako obraća svom biračkom telu, u koordinaciji kontrole izbora i u dogovoru da u drugom krugu predsedničkih izbora, ukoliko uspemo da ga izborimo, svi podržimo onog opozicionog kandidata koji dobije najviše glasova. Ukoliko to postignemo, imamo velike šanse da uspemo da promenimo vlast u Beogradu i da napravimo velike korake i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima u aprilu iduće godine.

 

https://dostajebilo.rs/blog/2021/10/14/djb-suverenisti-pozdravljaju-nacelan-dogovor-ssp-ns-i-ds/
https://dostajebilo.rs/blog/2021/04/15/radulovic-za-betu-ovo-je-djb-strategija-za-predsednicke-izbore/

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar