Саопштењe

(Видео) ИЗБОРИ још нису готови, а РИК би да дели мандате

Иако Управни суд није одлучио по преко 2000 тужби за 2000 бирачких места, РИК је не само противуставно и противзаконито утврдио КОНАЧНЕ резултате избора већ је и противзаконито донео Одлуку о додели мандата. ДЈБ користи сва правно дозвољена средства за ОБАРАЊЕ ових ФАЛСИФИКОВАНИХ ИЗБОРА, тако да обарамо и ову скандалозну одлуку РИК-а.

Како РИК може да зна како ће одлучити Управни суд по жалбама бирача? Јер, ако само једна од 2000 жалби буде усвојена, то значи да се избори морају поновити. Свака жалба је различита, базирана на разиличитом фалсификованом записнику.

РИК наставља правно насиље. Власт је очигледно у паници да што пре верификује ФАЛСИФИКОВАНЕ изборе. Фасцинантно је да СВИ медији ћуте о овоме, и РТС и Пинк и Н1, и Политика и Информер и Данас. Још чудније је да цела опозиција ћути о овоме и да ћути и цела струка. Баш као што су ћутали 44 дана када је било уведено противуставно ванредно стање.

ДЈБ неће одустати у својој борби за ОБАРАЊЕ ФАЛСИФИКОВНИХ ИЗБОРА. Без обзира да ли сте бојкотвали ове изборе, крађа је крађа, фалсификат је фалсификат и не смемо га дозволити. Избори су већ правно оборени. Једино протести могу натерати власт да то и призна.

Прочитајте још и:

(Видео) ДЈБ поднео Уставном суду иницијативу за поништење избора, следи Стразбур

ДЈБ обара коначне резултате избора који су све само не коначни

Троје судија Управног суда на стубу срама

РИК спровео поновљене изборе по неправоснажном решењу за које је вероватно да ће бити поништено

Све одлуке које је РИК наводно донео ЕМАИЛ-ом су ништавне, тачније не постоје

Тужилаштво није заштитило доказни изборни материјал по кривичној пријави ДЈБ. Захтевамо надзор од Апелационог тужилаштва

ДЈБ послао извештај Савету Европе о изборима у Србији

ДЈБ са 2700 приговора оборио изборе. Још само да натерамо РИК да то и призна

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Cutanje je prestalo.
    Na jucerasnjoj konferenciji za medije, (https://www.youtube.com/watch?v=hCnpEltNlxA, 7:10 minut), Seseslj je izjavio da je u ime stranke predao zalbu Ustavnom sudu da se ponisti izvestaj RIK o ukupnim rezultatima izbora uz obrazlozenje da je donet na, zbog nedostatka elektronskih potpisa, nevazecoj elektronskoj sednici RIK. Trazi se takodje da se ponisti postupak dodele mandata narodnih poslanika jer izborni zalbeni postupci pred Upravnim sudom jos nisu okoncani. Zbog navedenog izbori se moraju ponistiti. Istakao je takodje da ce u srpskoj javnosti zigosati sve one koji krse zakone pa makar to bio i Ustavni sud.
    Ovo je identicno stavovima koje DJB iznosi vec duze vreme.

  • ДЈБ је било под баражном ватром власти и опозиције, али су прикупили доказе о крађи и криминалу, ушли у простор ограђен жутом траком. Нешто слично је направили и Републиканци “сачекушом” испред РИК-а . Мислим да са њима има много простора за сарадњу, поготово што су отворили карте – САД. То за сигурно не може бити Клинтон – Бајден Америка, него она која је истакла једино српску заставу на Белу кућу поред америчке. Не заборавите без амина америчке дубоке државе Немачка неби успела развалили Југу и створити класичне колоније. “Двери” су биле ваша катастрофа и суноврат. Или, лик који спава до дванаест а после ј.бе мајку свима око себе био је за вас тас на ваги изласка на изборе? Нећете ваљда сада у рушењу избора тражити помоћ Шешеља и брадатог дежурног чувара паркинга испред Скупштине. Има много простора да се прича и са Вуком Јеремићем.