Саопштењe

ДЈБ јуче поднео жалбу на доделу посланичких мандата пре окончања изборног процеса

Иако изборни процес још увек није завршен, Републичка изборна комисија је донела решења о додели мандата посланицима по основу прелиминарних резултата избора које свесно погрешно назива коначним.

С обзиром да на коначан исход пред Управним судом још увек чека, не само близу 2000 приговора бирача, већ и жалбе против пролгашења коначних резултата, изборни процес је још увек у току, а самим тим су и коначни резултати избора – непознати. Пре него што се окончају сви судски поступци по свим приговорима бирача, не може бити ни доделе мандата посланицима, нити конституисања новог сазива парламента.

Власт је у овом изборном циклусу не само куповала гласове, застрашивала бираче, већ је посегла и за фалсификовањем записника са бирачких места. ДЈБ је имао контролоре на једној четвртини бирачких места. На свим осталим бирачким местима власт је имала све контролоре јер је свим другим листама прикупљала потписе. То је омогућило власти да на ¾ бирачких места фалсификује записнике и у њих упише резултате без обзира на то како и колико људи је у ствари гласало. ДЈБ је ово доказао и тиме правно оборио изборни процес. Све остало је правно насиље.

Наставићемо да користимо сва расположива правна средства да правно насиље РИК-а и Управног суда разоткријемо до детаља, документујући га и остављајући писани траг о њему. Ово цело правно насиље РИК-а и Управног суда износимо и пред Уставни суд и пред суд за људска права Савета Европе. Ови избори су фалсификовани и као такви морају пасти. У противном, Србија више није демократија.

Прочитајте још и:

ДЈБ обара коначне резултате избора који су све само не коначни

Троје судија Управног суда на стубу срама

РИК спровео поновљене изборе по неправоснажном решењу за које је вероватно да ће бити поништено

Све одлуке које је РИК наводно донео ЕМАИЛ-ом су ништавне, тачније не постоје

Тужилаштво није заштитило доказни изборни материјал по кривичној пријави ДЈБ. Захтевамо надзор од Апелационог тужилаштва

ДЈБ послао извештај Савету Европе о изборима у Србији

ДЈБ са 2700 приговора оборио изборе. Још само да натерамо РИК да то и призна

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок