VIDEO Саопштењe

ДЈБ поднео кривичну пријаву против запослених код Заштитника грађана (Видео)

Доста је било поднео је у петак надлежном тужилаштву кривичну пријаву против НН лица запослених код Заштитника грађана, због непружања помоћи из члана 127., став 2. Кривичног законика, а поводом скандалозног одбијања да се младићу који је лежао на улици, након крвничког батинања од стране полиције, пружи помоћ.

Какав год да је став Заштитника грађана о томе да ли његови запослени треба или не треба да штите права грађана, свако лице у Републици Србији је дужно да немоћном лицу које се налази у опасности по живот и тело пружи неопходну помоћ. То је у сваком демократском друштву минимални стандард којим се показује да људски живот представља вредност коју морају штитити сви чланови заједнице, макар били запослени и код Заштитника грађана.

Очекујемо и да органи унутрашње контроле утврде која су све лица вршила прекомерну силу над грађанима Србије, злостављала их и спроводила насиље и да се покрену дисциплински поступци. Ако то не буду урадили, они нечињењем врше кривично дело.

Прочитајте још и:

ДЈБ обара коначне резултате избора који су све само не коначни

Троје судија Управног суда на стубу срама

РИК спровео поновљене изборе по неправоснажном решењу за које је вероватно да ће бити поништено

Све одлуке које је РИК наводно донео ЕМАИЛ-ом су ништавне, тачније не постоје

Тужилаштво није заштитило доказни изборни материјал по кривичној пријави ДЈБ. Захтевамо надзор од Апелационог тужилаштва

ДЈБ послао извештај Савету Европе о изборима у Србији

ДЈБ са 2700 приговора оборио изборе. Још само да натерамо РИК да то и призна

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Potpuno sta u pravu, vidi se da ne postoji pravna drzava,pa se moraju traziti druga resenja za zastitu gradjana.Danas “politika”
    objavila da maskirani batinasi privode demonstrante u policijsku stanicu.Neverovatno,valjda nisu krenuli oni iz Savamale iz Bgd.da biju po celoj Srbiji.Molim vas komentar o dogadjajima u Kragujevcu.

  • ДЈБ, ко је дужан није слободан. Поновићу, ко је дужан није слободан. Сваки члан вашег покрета, странке који е у кредиту, испалиле вас ако му обришу дуг. Саша Радуловићу хоћеш ли конкретан пример. Црква на Дикси, Торонто. Како Црква може бити у дугу? Или, цео народ на ноге да се заврши Храм Св. Саве али не иде…Где је проблем? У дугу смо браћо. Не тако давно, у Савиној Херцеговини су просили ђевојке, младе. Момак ко вила, подвале му другу, хрома у једну ногу, није то давно било, сећам се. Дошли сватови на коњима, али није та са просидбе. Стари сват, глава сватова командује:”Превара, окрећи сватове!”Женик, младожења:”Не, узећу је за жену, реч погазити нећу, њихов образ.” Родила му девет синова, сваки лепши од Ален Делона, чувена браћа Вуковићи. Ништа није случајно, сетите се славног Влатка Вуковића и боја на Косову. Ви, ДЈБ 90% сте титоисти и , лајк Вулин. Сиктер! Косово компромисе. Не! Компромиса нама. Наше. Тачка. Роде, је*у нас комунисти који се продају као националисти? То вам је Ного, као и Шешељ. Да, “Двери” су усташка, језуитска клика у СПЦ. Шта то збориш Алекса?