Saopštenje

DJB juče podneo žalbu na dodelu poslaničkih mandata pre okončanja izbornog procesa

Iako izborni proces još uvek nije završen, Republička izborna komisija je donela rešenja o dodeli mandata poslanicima po osnovu preliminarnih rezultata izbora koje svesno pogrešno naziva konačnim.

S obzirom da na konačan ishod pred Upravnim sudom još uvek čeka, ne samo blizu 2000 prigovora birača, već i žalbe protiv prolgašenja konačnih rezultata, izborni proces je još uvek u toku, a samim tim su i konačni rezultati izbora – nepoznati. Pre nego što se okončaju svi sudski postupci po svim prigovorima birača, ne može biti ni dodele mandata poslanicima, niti konstituisanja novog saziva parlamenta.

Vlast je u ovom izbornom ciklusu ne samo kupovala glasove, zastrašivala birače, već je posegla i za falsifikovanjem zapisnika sa biračkih mesta. DJB je imao kontrolore na jednoj četvrtini biračkih mesta. Na svim ostalim biračkim mestima vlast je imala sve kontrolore jer je svim drugim listama prikupljala potpise. To je omogućilo vlasti da na ¾ biračkih mesta falsifikuje zapisnike i u njih upiše rezultate bez obzira na to kako i koliko ljudi je u stvari glasalo. DJB je ovo dokazao i time pravno oborio izborni proces. Sve ostalo je pravno nasilje.

Nastavićemo da koristimo sva raspoloživa pravna sredstva da pravno nasilje RIK-a i Upravnog suda razotkrijemo do detalja, dokumentujući ga i ostavljajući pisani trag o njemu. Ovo celo pravno nasilje RIK-a i Upravnog suda iznosimo i pred Ustavni sud i pred sud za ljudska prava Saveta Evrope. Ovi izbori su falsifikovani i kao takvi moraju pasti. U protivnom, Srbija više nije demokratija.

Pročitajte još i:

DJB obara konačne rezultate izbora koji su sve samo ne konačni

Troje sudija Upravnog suda na stubu srama

RIK sproveo ponovljene izbore po nepravosnažnom rešenju za koje je verovatno da će biti poništeno

Sve odluke koje je RIK navodno doneo EMAIL-om su ništavne, tačnije ne postoje

Tužilaštvo nije zaštitilo dokazni izborni materijal po krivičnoj prijavi DJB. Zahtevamo nadzor od Apelacionog tužilaštva

DJB poslao izveštaj Savetu Evrope o izborima u Srbiji

DJB sa 2700 prigovora oborio izbore. Još samo da nateramo RIK da to i prizna

DJB podnosi preko 2700 upravnih tužbi za obaranje izbora na preko 2700 biračkih mesta

DJB uvidom u džakove otkrio način izborne prevare, podneta krivična prijava

DJB: Otkrili smo krađu, procenti su unapred dodeljeni, pa posle peglani – prebrojaćemo svaki džak!

RIK odbio da proveri sadržaj zapisnika, sledeći korak Upravni sud

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih

DJB podneo prigovor na ponavljanje izbora, RIK propustio rok

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar