Саопштењe

Народни посланици ДЈБ поднели Скупштини Предлог закона о поништавању избора

Народни посланици Саша Радуловић, Бранка Стаменковић и Војин Биљић поднели су данас Народној скупштини Предлог закона о поништавању избора за народне посланике који су одржани дана 21. јуна 2020. године. Овај Lex Specialis представља излаз из правног насиља које је Републичка изборна комисија (РИК) креирала након што је одбила да поступи по приговорима ДЈБ и упореди садржај џакова са садржајем припадајућих записника на 2.700 бирачких места у Србији.

Подсећамо јавност да су народни посланици ДЈБ директном провером садржаја џакова  у РИК-у  установили да су записници ФАЛСИФИКОВАНИ и да је огромно неслагање између онога што се налази у џаку и онога што пише у записнику. У џаковима бирачких места недостаје велики број неупотребљених гласачка листића, који се онда појављују на другим бирачким местима гда их има више него што је бирачком одбору ујутро уопште достављено. У џаковима се налази већи број гласова листе 15. СУВЕРЕНИСТИ него што је уписано у записник, као и мањи број гласова за друге листе него што је уписано у записник.

Захваљујући овој провери, постало је јасно да су записници са бирачких места масовно фалсификовани, што аутоматски значи и да су укупни резултати које РИК проглашава по основу тих записника – лажирани. 

Предлог закона о поништавању избора за народне посланике који су одржани дана 21. јуна 2020. године у члану 3. предвиђа и формирање анкетног одбора у року од месец дана, са задатком да пред камерама отвори све џакове са бирачким материјалом и упореди га са садржајем записника. Истовремено, овај законски предлог предвиђа и поновно расписивање избора за народне посланике, у складу са Уставом Републике Србије.

Прочитајте још и:

Фалсификована Скупштина тајно бежи од народа у Сава центар?

ДЈБ јуче поднео жалбу на доделу посланичких мандата пре окончања изборног процеса

ДЈБ обара коначне резултате избора који су све само не коначни

Троје судија Управног суда на стубу срама

РИК спровео поновљене изборе по неправоснажном решењу за које је вероватно да ће бити поништено

Све одлуке које је РИК наводно донео ЕМАИЛ-ом су ништавне, тачније не постоје

Тужилаштво није заштитило доказни изборни материјал по кривичној пријави ДЈБ. Захтевамо надзор од Апелационог тужилаштва

ДЈБ послао извештај Савету Европе о изборима у Србији

ДЈБ са 2700 приговора оборио изборе. Још само да натерамо РИК да то и призна

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Зашто опозиција ћути, или по неку процеде себи у браду? Надају се да ће их Брисел убацити у игру после пар аутоголова Вучића Србији. Истина има и грлатих, али он протесте монтираним ексцесима заводи за Голеш планину, разводњава у критичним моментима. Ако су бојкотовали, зашто нису дали контролоре на бирачка места да се види стварна излазност, лоповлук и криминал? Нису зато што пр.е у исту тикву, у шаху су.