Saopštenje

MUP krije podatke o migrantima od poslanika DJB

S obzirom da je na dosadašnje zahteve za dostavljanje podataka o broju miganata u Srbiji MUP Republike Srbije ostao gluv, narodni poslanici DJB danas su uputili urgencije MUP-u, kao i novo poslaničko pitanje MUP-u.

Građani su veoma zabrinuti u vezi sa prilivom migranata u Srbiju. Ova zabrinutost je dodatno pojačana izveštajima građana o transportu migranata kroz Srbiju tokom trajanja policijskog časa. Stoga poslanici DJB insistiraju da MUP odgovori na pitanje koliko migranata trenutno boravi u Republici Srbiji, na koje lokacije su raspoređeni i koliki je njihov broj na svakoj od lokacija. Narodni poslanici DJB bi voleli da ovo nije istina i zato su Vladi Republike Srbije i MUP-u dali priliku da činjenicama razbiju sumnje građana i dostave ukupan broj migranata koji borave u Srbiji i spisak lokacija na kojima su oni raspoređeni. MUP je odlučio da ćuti.

DJB je takođe u januaru ove godine od MUP-a zatražio podatke o broju migranata koji su od države Srbije dobili potvrdu o izraženoj nameri za dobijanje azila u stranoj državi u periodu 01.01.2016 – 31.03.2020, te koja je njihova država porekla.

Zašto su te potvrde sa pečatom države Srbije važne, kada na njima piše da migranti ne žele da ostanu u Srbiji, već žele da idu dalje u EU, pre svega u Nemačku?

Budući da država Srbija na ulasku od migranata nije tražila ovakvu potvrdu, koju je trebalo da im izda Grčka, Bugarska, Makedonija ili Rumunija, sa tom potvrdom Srbija je na sebe dobrovoljno preuzela da migrantima bude zemlja prvog ulaska. To znači da će države poput Nemačke ili Austrije, kada budu vraćale migrante, vratiti migrante u zemlju prvog ulaska, a to je po JEDINOJ potvrdi, koju migranti koji uđu u Nemačku poseduju, upravo Srbija. Bez ove potvrde, migrante ne bi preko svojih propustile ni Mađarska ni Hrvatska ni Slovenija ni Austrija.

Migranti su žrtve baš kao i mi. Koriste se kao pioni u globalističoj igri uništavanja suverenih država Evrope.

DJB upozorava vlast da je kontraproduktivno skrivati ovako važne podatke od građana Srbije, jer odsustvo transparentnog izveštaja o broju i smeštaju migranata u Srbiji samo pojačava zabrinutost građana da se pod okriljem mraka, tokom policijskog časa, migranti u velikom broju dovode u Srbiju bez znanja javnosti.

DJB apeluje na MUP da prekine praksu skrivanja ovih podataka koji su od velikog javnog značaja, te da hitno odgovori na pitanja koja su mu postavili narodni poslanici DJB.

Pročitajte još i:

Da li vlast uz pomoć državnog udara uvodi ropstvo za zaposlene u EPS-u?

Poslanici DJB ponovo uputili Urgenciju za sazivanje sednice Narodne skupštine

Advokatska komora Srbije se pridružila osmoro poslanika u odbrani ustavnog poretka

DJB zahteva ukidanje dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa

DJB podneo urgenciju za poslanička pitanja koja još uvek nemaju odgovor

DJB podneo urgenciju Ustavnom sudu Srbije

DJB ponovo poziva sve poslanike da vrate Srbiju u ustavni okvir

Osmoro narodnih poslanika obavestilo MUP da se po Ustavu za vreme vanrednog stanja policijski čas ne odnosi na narodne poslanike

DJB upozorava vlast: Ne zatvarajte Beograd, Niš i Valjevo!

DJB upozorava vlast da se ne igra sa „elektronskom sednicom Skupštine“

(Video) Maja Gojković priznala da je prekršen Ustav i slagala poslanike da bi prikrila odgovornost predsednika SNS

(Video) Osam poslanika potpisalo zahtev za sednicu Skupštine i vraćanje Srbije u ustavni okvir

Poslanici DJB: Otvoreno pismo svim narodnim poslanicima

(Video) Poslanici DJB zahtevaju hitan odgovor zašto je suspendovana Narodna skupština

Predsednik SNS-a prekršio Ustav, suspendovao Skupštinu i proglasio vanredno stanje

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

DJB poziva sve narodne poslanike da zahtevaju sednicu Skupštine

Narodni poslanici DJB pozvali predsednika Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i državnog tužioca da reaguje na kršenje Ustava

(Video) Poslanici, zato što ste dozvolili kršenje Ustava, sudiće vam buduće generacije

DJB zahteva od Ustavnog suda da po hitnom postupku suspenduje protivustavnu odluku o vanrednom stanju dok o njoj ne odluči Skupština

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da li ste razmisljali o odluci da ipak izadjete na izbore, nakon ovoga sto se desava sa “borbom” protiv virusa? Ima mnogo ljudi koji su besni zbog nacina na koji je drzava vodjena i mozda je ovo ipak dobar trenutak da se vucic skine sa vlasti, kao sto je bilo 2000. nakon bombardovanja sa milosevicem???