VIDEO Saopštenje

DJB podneo krivičnu prijavu protiv zaposlenih kod Zaštitnika građana (Video)

Dosta je bilo podneo je u petak nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zaposlenih kod Zaštitnika građana, zbog nepružanja pomoći iz člana 127., stav 2. Krivičnog zakonika, a povodom skandaloznog odbijanja da se mladiću koji je ležao na ulici, nakon krvničkog batinanja od strane policije, pruži pomoć.

Kakav god da je stav Zaštitnika građana o tome da li njegovi zaposleni treba ili ne treba da štite prava građana, svako lice u Republici Srbiji je dužno da nemoćnom licu koje se nalazi u opasnosti po život i telo pruži neophodnu pomoć. To je u svakom demokratskom društvu minimalni standard kojim se pokazuje da ljudski život predstavlja vrednost koju moraju štititi svi članovi zajednice, makar bili zaposleni i kod Zaštitnika građana.

Očekujemo i da organi unutrašnje kontrole utvrde koja su sve lica vršila prekomernu silu nad građanima Srbije, zlostavljala ih i sprovodila nasilje i da se pokrenu disciplinski postupci. Ako to ne budu uradili, oni nečinjenjem vrše krivično delo.

Pročitajte još i:

DJB obara konačne rezultate izbora koji su sve samo ne konačni

Troje sudija Upravnog suda na stubu srama

RIK sproveo ponovljene izbore po nepravosnažnom rešenju za koje je verovatno da će biti poništeno

Sve odluke koje je RIK navodno doneo EMAIL-om su ništavne, tačnije ne postoje

Tužilaštvo nije zaštitilo dokazni izborni materijal po krivičnoj prijavi DJB. Zahtevamo nadzor od Apelacionog tužilaštva

DJB poslao izveštaj Savetu Evrope o izborima u Srbiji

DJB sa 2700 prigovora oborio izbore. Još samo da nateramo RIK da to i prizna

DJB podnosi preko 2700 upravnih tužbi za obaranje izbora na preko 2700 biračkih mesta

DJB uvidom u džakove otkrio način izborne prevare, podneta krivična prijava

DJB: Otkrili smo krađu, procenti su unapred dodeljeni, pa posle peglani – prebrojaćemo svaki džak!

RIK odbio da proveri sadržaj zapisnika, sledeći korak Upravni sud

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih

DJB podneo prigovor na ponavljanje izbora, RIK propustio rok

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Potpuno sta u pravu, vidi se da ne postoji pravna drzava,pa se moraju traziti druga resenja za zastitu gradjana.Danas “politika”
    objavila da maskirani batinasi privode demonstrante u policijsku stanicu.Neverovatno,valjda nisu krenuli oni iz Savamale iz Bgd.da biju po celoj Srbiji.Molim vas komentar o dogadjajima u Kragujevcu.

  • DJB, ko je dužan nije slobodan. Ponoviću, ko je dužan nije slobodan. Svaki član vašeg pokreta, stranke koji e u kreditu, ispalile vas ako mu obrišu dug. Saša Raduloviću hoćeš li konkretan primer. Crkva na Diksi, Toronto. Kako Crkva može biti u dugu? Ili, ceo narod na noge da se završi Hram Sv. Save ali ne ide…Gde je problem? U dugu smo braćo. Ne tako davno, u Savinoj Hercegovini su prosili đevojke, mlade. Momak ko vila, podvale mu drugu, hroma u jednu nogu, nije to davno bilo, sećam se. Došli svatovi na konjima, ali nije ta sa prosidbe. Stari svat, glava svatova komanduje:”Prevara, okreći svatove!”Ženik, mladoženja:”Ne, uzeću je za ženu, reč pogaziti neću, njihov obraz.” Rodila mu devet sinova, svaki lepši od Alen Delona, čuvena braća Vukovići. Ništa nije slučajno, setite se slavnog Vlatka Vukovića i boja na Kosovu. Vi, DJB 90% ste titoisti i , lajk Vulin. Sikter! Kosovo kompromise. Ne! Kompromisa nama. Naše. Tačka. Rode, je*u nas komunisti koji se prodaju kao nacionalisti? To vam je Nogo, kao i Šešelj. Da, “Dveri” su ustaška, jezuitska klika u SPC. Šta to zboriš Aleksa?