Saopštenje

Narodni poslanici DJB podneli Skupštini Predlog zakona o poništavanju izbora

Narodni poslanici Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić podneli su danas Narodnoj skupštini Predlog zakona o poništavanju izbora za narodne poslanike koji su održani dana 21. juna 2020. godine. Ovaj Lex Specialis predstavlja izlaz iz pravnog nasilja koje je Republička izborna komisija (RIK) kreirala nakon što je odbila da postupi po prigovorima DJB i uporedi sadržaj džakova sa sadržajem pripadajućih zapisnika na 2.700 biračkih mesta u Srbiji.

Podsećamo javnost da su narodni poslanici DJB direktnom proverom sadržaja džakova  u RIK-u  ustanovili da su zapisnici FALSIFIKOVANI i da je ogromno neslaganje između onoga što se nalazi u džaku i onoga što piše u zapisniku. U džakovima biračkih mesta nedostaje veliki broj neupotrebljenih glasačka listića, koji se onda pojavljuju na drugim biračkim mestima gda ih ima više nego što je biračkom odboru ujutro uopšte dostavljeno. U džakovima se nalazi veći broj glasova liste 15. SUVERENISTI nego što je upisano u zapisnik, kao i manji broj glasova za druge liste nego što je upisano u zapisnik.

Zahvaljujući ovoj proveri, postalo je jasno da su zapisnici sa biračkih mesta masovno falsifikovani, što automatski znači i da su ukupni rezultati koje RIK proglašava po osnovu tih zapisnika – lažirani. 

Predlog zakona o poništavanju izbora za narodne poslanike koji su održani dana 21. juna 2020. godine u članu 3. predviđa i formiranje anketnog odbora u roku od mesec dana, sa zadatkom da pred kamerama otvori sve džakove sa biračkim materijalom i uporedi ga sa sadržajem zapisnika. Istovremeno, ovaj zakonski predlog predviđa i ponovno raspisivanje izbora za narodne poslanike, u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Pročitajte još i:

Falsifikovana Skupština tajno beži od naroda u Sava centar?

DJB juče podneo žalbu na dodelu poslaničkih mandata pre okončanja izbornog procesa

DJB obara konačne rezultate izbora koji su sve samo ne konačni

Troje sudija Upravnog suda na stubu srama

RIK sproveo ponovljene izbore po nepravosnažnom rešenju za koje je verovatno da će biti poništeno

Sve odluke koje je RIK navodno doneo EMAIL-om su ništavne, tačnije ne postoje

Tužilaštvo nije zaštitilo dokazni izborni materijal po krivičnoj prijavi DJB. Zahtevamo nadzor od Apelacionog tužilaštva

DJB poslao izveštaj Savetu Evrope o izborima u Srbiji

DJB sa 2700 prigovora oborio izbore. Još samo da nateramo RIK da to i prizna

DJB podnosi preko 2700 upravnih tužbi za obaranje izbora na preko 2700 biračkih mesta

DJB uvidom u džakove otkrio način izborne prevare, podneta krivična prijava

DJB: Otkrili smo krađu, procenti su unapred dodeljeni, pa posle peglani – prebrojaćemo svaki džak!

RIK odbio da proveri sadržaj zapisnika, sledeći korak Upravni sud

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih

DJB podneo prigovor na ponavljanje izbora, RIK propustio rok

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zašto opozicija ćuti, ili po neku procede sebi u bradu? Nadaju se da će ih Brisel ubaciti u igru posle par autogolova Vučića Srbiji. Istina ima i grlatih, ali on proteste montiranim ekscesima zavodi za Goleš planinu, razvodnjava u kritičnim momentima. Ako su bojkotovali, zašto nisu dali kontrolore na biračka mesta da se vidi stvarna izlaznost, lopovluk i kriminal? Nisu zato što pr.e u istu tikvu, u šahu su.