Саопштењe

Радуловић: Лудачке мере власти прете да униште домаћу привреду

На КЗН, коју посланици ДЈБ свакодневно сазивају у холу Народне скупштине Републике Србије, председник ДЈБ, народни посланик Саша Радуловић говорио је о неопходним потезима које треба повући у наредном периоду, како би се држава и грађани максимално сачували.

“Ако желимо да сачувамо Србију, пре свега морамо мислити о томе како да сачувамо њену привреду. Уколико у најскоријем периоду не предузмемо озбиљне мере на том плану, Србија и њени грађани ће бити веома угрожени новим претњама. Лудачке мере власти, противуставан кућни притвор за читаву Србију ће потпуно уништити домаћу привреду. Што дуже траје, штета ће бити већа. Данима позивамо народне посланике да се окупе у Скупштини и не излазе док се Србија не врати у уставни оквир. На жалост грађана Србије, само осам народних посланика је спремно на то. Остали не схватају да је један човек пригрлио све полуге власти и да доноси мере које су погубне за Србију.

Не можете спашавати домаћу привреду и уводити полицијски час. Или једно или друго. Зато је неопходно одмах укинути полицијски час. Треба заштити угрожене, старе и болесне. Вирус има благе симптоме за 95% људи. Треба заштити тих 5%, а не ових 95% затварати у кућни притвор. Порезе и доприносе треба смањити за трећину. Родитељима помоћи бесплатним вртићима и уџбеницима. Угроженима је неопходно обезбедити универзалну социјалну заштиту.”

Радуловић се обратио грађанима позивом на разумно расуђивање и понашање које је увек највећи гарант сигурности, али и опрезом од наседања на злоупотребе које се дешавају, а које ће оставити погубне последице.

“Знам да вас је страх јер је страх од смрти природан. Међутим, ово што нам се дешава је намерно изазвана хистерија. Мораћемо да се суочимо са страхом од смрти или ћемо ,сви заједно, пропасти у страху од нечега што се стално догађа. Свакога дана, сваке године, и ове, умире сличан број људи. Да осим старих и болесних људи умиру и млађи људи, који представљају изненађење, је такође нешто што се догађа широм света, сваке године и то не можемо спречитии. Оно што можемо је да реално сагледамо ситуацију и одупремо се страху и хистерији. Ако то не учинимо, постаћемо саучесник сопственог поробљавања и уништења државе и друштва. Господар вашег страха је и ваш господар. Чувајмо се личном хигијеном и држањем одстојања, а државу чувајмо непристајањем на хистерију која прети да је уништи.”

Прочитајте још и:

Последњи позив народним посланицима да стану у одбрану Устава Србије

МУП крије податке о мигрантима од посланика ДЈБ

Да ли власт уз помоћ државног удара уводи ропство за запослене у ЕПС-у?

Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

Адвокатска комора Србије се придружила осморо посланика у одбрани уставног поретка

ДЈБ захтева укидање двадесетчетворочасовног полицијског часа

ДЈБ поднео ургенцију за посланичка питања која још увек немају одговор

ДЈБ поднео ургенцију Уставном суду Србије

ДЈБ поново позива све посланике да врате Србију у уставни оквир

Осморо народних посланика обавестило МУП да се по Уставу за време ванредног стања полицијски час не односи на народне посланике

ДЈБ упозорава власт: Не затварајте Београд, Ниш и Ваљево!

ДЈБ упозорава власт да се не игра са „електронском седницом Скупштине“

(Видео) Маја Гојковић признала да је прекршен Устав и слагала посланике да би прикрила одговорност председника СНС

(Видео) Осам посланика потписало захтев за седницу Скупштине и враћање Србије у уставни оквир

Посланици ДЈБ: Отворено писмо свим народним посланицима

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ позива све народне посланике да захтевају седницу Скупштине

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

(Видео) Посланици, зато што сте дозволили кршење Устава, судиће вам будуће генерације

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Strahovali ste kad ste se rodili? Pamtite to? Nemojte strahovati ni od smrti, nemate šta da gubite. Sve ovo smo dobili između, je poklon. Svaki dan na nekom smislu borba. Ako imate naslednike, borite se za slobodu vaše dece svih naroda, za celu zemlju, za istinu. Nemamo šta da gubimo, samo da dobijemo. Istina je jedina koja postoji, ostalo laž 😉 Ovom prilikom sam uz vas DJB.

  • Све извире, тече и увире у свој последњи дан, па и људски век. На крају, остаје нам дато, не оно што скупимо. Скупљено је заблуда овог света, поготово нечасно стечено. Да, страх од смрти је природан, осим за људе који се пропну у више, православне духовне сфере битисања. Они се више не плаше сусрета са Творцем, али је таквих данас мало. Све док постоје, свет је сигуран, нема места страху, пропаганди од смакнућа и апокалипсе. Свима, од малога мрава, до љутога лава дато је место под капом небеском. Човек снее а Бог одлучује. Није све што очима видимо и ушима чујемо. Чувај се, и Бог ће те чувати. Пази на себе, и то није себичност. Ако не знаш спасити себе, како ћеш другог? Слеп слепа не води. Остајте овде…и враћајте се. Ко ће брати лековито биље, хајдучку траву, невен, мајчину душицу…?