Saopštenje

Radulović: Ludačke mere vlasti prete da unište domaću privredu

Na KZN, koju poslanici DJB svakodnevno sazivaju u holu Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik DJB, narodni poslanik Saša Radulović govorio je o neophodnim potezima koje treba povući u narednom periodu, kako bi se država i građani maksimalno sačuvali.

“Ako želimo da sačuvamo Srbiju, pre svega moramo misliti o tome kako da sačuvamo njenu privredu. Ukoliko u najskorijem periodu ne preduzmemo ozbiljne mere na tom planu, Srbija i njeni građani će biti veoma ugroženi novim pretnjama. Ludačke mere vlasti, protivustavan kućni pritvor za čitavu Srbiju će potpuno uništiti domaću privredu. Što duže traje, šteta će biti veća. Danima pozivamo narodne poslanike da se okupe u Skupštini i ne izlaze dok se Srbija ne vrati u ustavni okvir. Na žalost građana Srbije, samo osam narodnih poslanika je spremno na to. Ostali ne shvataju da je jedan čovek prigrlio sve poluge vlasti i da donosi mere koje su pogubne za Srbiju.

Ne možete spašavati domaću privredu i uvoditi policijski čas. Ili jedno ili drugo. Zato je neophodno odmah ukinuti policijski čas. Treba zaštiti ugrožene, stare i bolesne. Virus ima blage simptome za 95% ljudi. Treba zaštiti tih 5%, a ne ovih 95% zatvarati u kućni pritvor. Poreze i doprinose treba smanjiti za trećinu. Roditeljima pomoći besplatnim vrtićima i udžbenicima. Ugroženima je neophodno obezbediti univerzalnu socijalnu zaštitu.”

Radulović se obratio građanima pozivom na razumno rasuđivanje i ponašanje koje je uvek najveći garant sigurnosti, ali i oprezom od nasedanja na zloupotrebe koje se dešavaju, a koje će ostaviti pogubne posledice.

“Znam da vas je strah jer je strah od smrti prirodan. Međutim, ovo što nam se dešava je namerno izazvana histerija. Moraćemo da se suočimo sa strahom od smrti ili ćemo ,svi zajedno, propasti u strahu od nečega što se stalno događa. Svakoga dana, svake godine, i ove, umire sličan broj ljudi. Da osim starih i bolesnih ljudi umiru i mlađi ljudi, koji predstavljaju iznenađenje, je takođe nešto što se događa širom sveta, svake godine i to ne možemo sprečitii. Ono što možemo je da realno sagledamo situaciju i odupremo se strahu i histeriji. Ako to ne učinimo, postaćemo saučesnik sopstvenog porobljavanja i uništenja države i društva. Gospodar vašeg straha je i vaš gospodar. Čuvajmo se ličnom higijenom i držanjem odstojanja, a državu čuvajmo nepristajanjem na histeriju koja preti da je uništi.”

Pročitajte još i:

Poslednji poziv narodnim poslanicima da stanu u odbranu Ustava Srbije

MUP krije podatke o migrantima od poslanika DJB

Da li vlast uz pomoć državnog udara uvodi ropstvo za zaposlene u EPS-u?

Poslanici DJB ponovo uputili Urgenciju za sazivanje sednice Narodne skupštine

Advokatska komora Srbije se pridružila osmoro poslanika u odbrani ustavnog poretka

DJB zahteva ukidanje dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa

DJB podneo urgenciju za poslanička pitanja koja još uvek nemaju odgovor

DJB podneo urgenciju Ustavnom sudu Srbije

DJB ponovo poziva sve poslanike da vrate Srbiju u ustavni okvir

Osmoro narodnih poslanika obavestilo MUP da se po Ustavu za vreme vanrednog stanja policijski čas ne odnosi na narodne poslanike

DJB upozorava vlast: Ne zatvarajte Beograd, Niš i Valjevo!

DJB upozorava vlast da se ne igra sa „elektronskom sednicom Skupštine“

(Video) Maja Gojković priznala da je prekršen Ustav i slagala poslanike da bi prikrila odgovornost predsednika SNS

(Video) Osam poslanika potpisalo zahtev za sednicu Skupštine i vraćanje Srbije u ustavni okvir

Poslanici DJB: Otvoreno pismo svim narodnim poslanicima

(Video) Poslanici DJB zahtevaju hitan odgovor zašto je suspendovana Narodna skupština

Predsednik SNS-a prekršio Ustav, suspendovao Skupštinu i proglasio vanredno stanje

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

DJB poziva sve narodne poslanike da zahtevaju sednicu Skupštine

Narodni poslanici DJB pozvali predsednika Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i državnog tužioca da reaguje na kršenje Ustava

(Video) Poslanici, zato što ste dozvolili kršenje Ustava, sudiće vam buduće generacije

DJB zahteva od Ustavnog suda da po hitnom postupku suspenduje protivustavnu odluku o vanrednom stanju dok o njoj ne odluči Skupština

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Strahovali ste kad ste se rodili? Pamtite to? Nemojte strahovati ni od smrti, nemate šta da gubite. Sve ovo smo dobili između, je poklon. Svaki dan na nekom smislu borba. Ako imate naslednike, borite se za slobodu vaše dece svih naroda, za celu zemlju, za istinu. Nemamo šta da gubimo, samo da dobijemo. Istina je jedina koja postoji, ostalo laž 😉 Ovom prilikom sam uz vas DJB.

  • Sve izvire, teče i uvire u svoj poslednji dan, pa i ljudski vek. Na kraju, ostaje nam dato, ne ono što skupimo. Skupljeno je zabluda ovog sveta, pogotovo nečasno stečeno. Da, strah od smrti je prirodan, osim za ljude koji se propnu u više, pravoslavne duhovne sfere bitisanja. Oni se više ne plaše susreta sa Tvorcem, ali je takvih danas malo. Sve dok postoje, svet je siguran, nema mesta strahu, propagandi od smaknuća i apokalipse. Svima, od maloga mrava, do ljutoga lava dato je mesto pod kapom nebeskom. Čovek snee a Bog odlučuje. Nije sve što očima vidimo i ušima čujemo. Čuvaj se, i Bog će te čuvati. Pazi na sebe, i to nije sebičnost. Ako ne znaš spasiti sebe, kako ćeš drugog? Slep slepa ne vodi. Ostajte ovde…i vraćajte se. Ko će brati lekovito bilje, hajdučku travu, neven, majčinu dušicu…?