VIDEO Саопштењe

Костимирана позоришна представа СНС за прикривање државног удара

Месец и по дана након што су три висока партијска функционера СНС-а (Маја Гојковић, Ана Брнабић и Александар Вучић) извршили државни удар, суспендовали Народну скупштину и грађанима наметнули ванредно стање кршећи Устав Републике Србије, а недељу дана након што су због тога добили пацке од својих ЕУ спонзора, медији најављују да ће се почетком следеће недеље коначно одржати седница српског парламента. Медији при томе прећуткују чињеницу да је ова седница морала бити одржана пре увођења ванредног стања које по Уставу само Скупштина и може да прогласи, а уместо тога доминирају најаве да ће народни посланици бити костимирани скафандерима, топломерима, рукавицама, маскама и визирима, и то на огромном међусобном растојању.

Власт овом медицинском костимографијом покушава да скрене пажњу јавности са чињенице да је пре месец и по дана противуставно забранила народним посланицима да се састану у Дому Народне скупштине у доба када су кафане, ресторани, кладионице и тржни центри још увек радили без икаквих ограничења. Парадоксално је да народни посланици следеће недеље могу отићи у салон по фризуру или у теретану на тренинг без скафандера, визира, мерења температуре и држања одстојања, али да ће се од њих на вратима Дома Народне скупштине приликом доласка на посао захтевати да се костимирају како је то СНС изрежирао. 

Нема никакве сумње да се иза планиране представе са скафандерима, маскама, рукавицама, визирима и мерењем температуре народних посланика у ствари крије још један болестан покушај ове власти да додатно унизи институцију Народне скупштине у очима грађана и скрене им пажњу са чињенице да је она била противуставно суспендована док СНС-у Брисел и Берлин нису рекли да то баш и није у реду.

С обзиром да Устав Републике Србије прописује да се у ратном и ванредном стању Скупштина састаје без позива, народни посланици ДЈБ били су на свом послу на Тргу Николе Пашића свакодневно током последњих месец и по дана. У том периоду, у Дому Народне скупштине нису биле на снази лудачке мере које се сад кроз медије најављују за следећу недељу, иако нас власт истовремено убеђује да епидемија и опасност од вируса јењавају, а фризерски салони и теретане отварају. Ни посланицима ДЈБ, ни многобројним дежурним радницима у Скупштини у последњих месец и по дана нико није гурао топломер под нос, нудио скафандере и визире, док су маске и рукавице биле ствар избора. Стога је јасно да најављена костимирана представа у Скупштини следеће недеље нема ама баш никакве везе са бригом за здравље посланика, већ јој је циљ да некако оправда досадашњу противуставну суспензију њеног рада.

Народни посланици ДЈБ неће дозволити да им се натурају СНС костими и да се понижавају у представи коју СНС организује. Сачуваћемо достојанство и ауторитет овог највишег органа власти у земљи. Цео државни врх ће кривично одговарати за кршење Устава и извршен државни удар. А за 242 народна посланика, целу опозицију и све медије који ево већ 40 дана ћуте о извршеном државном удару, остаће сраман запис у историји Србије.

Прочитајте још и:

ДЈБ захтева потпуно укидање полицијског часа пре Ускршњих празника

Последњи позив народним посланицима да стану у одбрану Устава Србије

МУП крије податке о мигрантима од посланика ДЈБ

Да ли власт уз помоћ државног удара уводи ропство за запослене у ЕПС-у?

Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

Адвокатска комора Србије се придружила осморо посланика у одбрани уставног поретка

ДЈБ захтева укидање двадесетчетворочасовног полицијског часа

ДЈБ поднео ургенцију за посланичка питања која још увек немају одговор

ДЈБ поднео ургенцију Уставном суду Србије

ДЈБ поново позива све посланике да врате Србију у уставни оквир

Осморо народних посланика обавестило МУП да се по Уставу за време ванредног стања полицијски час не односи на народне посланике

ДЈБ упозорава власт: Не затварајте Београд, Ниш и Ваљево!

ДЈБ упозорава власт да се не игра са „електронском седницом Скупштине“

(Видео) Маја Гојковић признала да је прекршен Устав и слагала посланике да би прикрила одговорност председника СНС

(Видео) Осам посланика потписало захтев за седницу Скупштине и враћање Србије у уставни оквир

Посланици ДЈБ: Отворено писмо свим народним посланицима

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ позива све народне посланике да захтевају седницу Скупштине

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

(Видео) Посланици, зато што сте дозволили кршење Устава, судиће вам будуће генерације

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Нађите слике из других Скупштина широм света,тако да ако крену да вас нападају да имате доказ како је свуда у свету.

  • Apsolutno treba istrajati da je izvrsena povreda Ustava! I naseljavanje migranata! Trebalo bi mozda i preispitati politiku bojkota izbora, jer niko ko bojkotuje nece moci na tv!

  • OBECANIH 100 EURA,Dolazimo do nove racunice… 3.000.000 gradjana po 1 minut je 3.000.000 minuta, sto je 50.000 sati, sto je opet 2083 dana, sto bi bilo nepunih 6 godina da prime sve pozive… A, planiraju da isplate od juna