VIDEO Saopštenje

Kostimirana pozorišna predstava SNS za prikrivanje državnog udara

Mesec i po dana nakon što su tri visoka partijska funkcionera SNS-a (Maja Gojković, Ana Brnabić i Aleksandar Vučić) izvršili državni udar, suspendovali Narodnu skupštinu i građanima nametnuli vanredno stanje kršeći Ustav Republike Srbije, a nedelju dana nakon što su zbog toga dobili packe od svojih EU sponzora, mediji najavljuju da će se početkom sledeće nedelje konačno održati sednica srpskog parlamenta. Mediji pri tome prećutkuju činjenicu da je ova sednica morala biti održana pre uvođenja vanrednog stanja koje po Ustavu samo Skupština i može da proglasi, a umesto toga dominiraju najave da će narodni poslanici biti kostimirani skafanderima, toplomerima, rukavicama, maskama i vizirima, i to na ogromnom međusobnom rastojanju.

Vlast ovom medicinskom kostimografijom pokušava da skrene pažnju javnosti sa činjenice da je pre mesec i po dana protivustavno zabranila narodnim poslanicima da se sastanu u Domu Narodne skupštine u doba kada su kafane, restorani, kladionice i tržni centri još uvek radili bez ikakvih ograničenja. Paradoksalno je da narodni poslanici sledeće nedelje mogu otići u salon po frizuru ili u teretanu na trening bez skafandera, vizira, merenja temperature i držanja odstojanja, ali da će se od njih na vratima Doma Narodne skupštine prilikom dolaska na posao zahtevati da se kostimiraju kako je to SNS izrežirao. 

Nema nikakve sumnje da se iza planirane predstave sa skafanderima, maskama, rukavicama, vizirima i merenjem temperature narodnih poslanika u stvari krije još jedan bolestan pokušaj ove vlasti da dodatno unizi instituciju Narodne skupštine u očima građana i skrene im pažnju sa činjenice da je ona bila protivustavno suspendovana dok SNS-u Brisel i Berlin nisu rekli da to baš i nije u redu.

S obzirom da Ustav Republike Srbije propisuje da se u ratnom i vanrednom stanju Skupština sastaje bez poziva, narodni poslanici DJB bili su na svom poslu na Trgu Nikole Pašića svakodnevno tokom poslednjih mesec i po dana. U tom periodu, u Domu Narodne skupštine nisu bile na snazi ludačke mere koje se sad kroz medije najavljuju za sledeću nedelju, iako nas vlast istovremeno ubeđuje da epidemija i opasnost od virusa jenjavaju, a frizerski saloni i teretane otvaraju. Ni poslanicima DJB, ni mnogobrojnim dežurnim radnicima u Skupštini u poslednjih mesec i po dana niko nije gurao toplomer pod nos, nudio skafandere i vizire, dok su maske i rukavice bile stvar izbora. Stoga je jasno da najavljena kostimirana predstava u Skupštini sledeće nedelje nema ama baš nikakve veze sa brigom za zdravlje poslanika, već joj je cilj da nekako opravda dosadašnju protivustavnu suspenziju njenog rada.

Narodni poslanici DJB neće dozvoliti da im se naturaju SNS kostimi i da se ponižavaju u predstavi koju SNS organizuje. Sačuvaćemo dostojanstvo i autoritet ovog najvišeg organa vlasti u zemlji. Ceo državni vrh će krivično odgovarati za kršenje Ustava i izvršen državni udar. A za 242 narodna poslanika, celu opoziciju i sve medije koji evo već 40 dana ćute o izvršenom državnom udaru, ostaće sraman zapis u istoriji Srbije.

Pročitajte još i:

DJB zahteva potpuno ukidanje policijskog časa pre Uskršnjih praznika

Poslednji poziv narodnim poslanicima da stanu u odbranu Ustava Srbije

MUP krije podatke o migrantima od poslanika DJB

Da li vlast uz pomoć državnog udara uvodi ropstvo za zaposlene u EPS-u?

Poslanici DJB ponovo uputili Urgenciju za sazivanje sednice Narodne skupštine

Advokatska komora Srbije se pridružila osmoro poslanika u odbrani ustavnog poretka

DJB zahteva ukidanje dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa

DJB podneo urgenciju za poslanička pitanja koja još uvek nemaju odgovor

DJB podneo urgenciju Ustavnom sudu Srbije

DJB ponovo poziva sve poslanike da vrate Srbiju u ustavni okvir

Osmoro narodnih poslanika obavestilo MUP da se po Ustavu za vreme vanrednog stanja policijski čas ne odnosi na narodne poslanike

DJB upozorava vlast: Ne zatvarajte Beograd, Niš i Valjevo!

DJB upozorava vlast da se ne igra sa „elektronskom sednicom Skupštine“

(Video) Maja Gojković priznala da je prekršen Ustav i slagala poslanike da bi prikrila odgovornost predsednika SNS

(Video) Osam poslanika potpisalo zahtev za sednicu Skupštine i vraćanje Srbije u ustavni okvir

Poslanici DJB: Otvoreno pismo svim narodnim poslanicima

(Video) Poslanici DJB zahtevaju hitan odgovor zašto je suspendovana Narodna skupština

Predsednik SNS-a prekršio Ustav, suspendovao Skupštinu i proglasio vanredno stanje

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

DJB poziva sve narodne poslanike da zahtevaju sednicu Skupštine

Narodni poslanici DJB pozvali predsednika Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i državnog tužioca da reaguje na kršenje Ustava

(Video) Poslanici, zato što ste dozvolili kršenje Ustava, sudiće vam buduće generacije

DJB zahteva od Ustavnog suda da po hitnom postupku suspenduje protivustavnu odluku o vanrednom stanju dok o njoj ne odluči Skupština

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nađite slike iz drugih Skupština širom sveta,tako da ako krenu da vas napadaju da imate dokaz kako je svuda u svetu.

  • Apsolutno treba istrajati da je izvrsena povreda Ustava! I naseljavanje migranata! Trebalo bi mozda i preispitati politiku bojkota izbora, jer niko ko bojkotuje nece moci na tv!

  • OBECANIH 100 EURA,Dolazimo do nove racunice… 3.000.000 gradjana po 1 minut je 3.000.000 minuta, sto je 50.000 sati, sto je opet 2083 dana, sto bi bilo nepunih 6 godina da prime sve pozive… A, planiraju da isplate od juna